Norme Coca 2023 - 2024

La numai trei zile de la momentul în care declara senin că nu știe nimic despre o eventuală suspendare a sa și că nu ia în calcul varianta unei demisii, managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești a renunțat la funcție. Anunțul a fost făcut de Consiliul Județean Prahova, vineri dimineață, prin intermediul unui comunicat de presă.

"Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, domnul Adrian Strâmbeanu, a solicitat vineri, 6 decembrie 2013, preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, domnul Mircea Cosma, încetarea contractului de management prin acordul părţilor, pentru detensionarea situaţiei apărute la unitatea medicală din judeţul Prahova.

Solicitarea de încetare a relaţiilor contractuale se bazează pe prevederile art. 22, litera c din Contractul de management nr. 19467/14 decembrie 2010 şi întră în vigoare începând cu data de 6 decembrie 2013.  Prin dispoziţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, începând de astăzi, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti a fost numit dr. Puşcariu Florin, medic primar chirurgie generală, în prezent director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Numirea este valabilă până la scoaterea şi ocuparea postului prin concurs, într-un interval care nu va depăşi 90 de zile.

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, domnul Mircea Cosma, a declarat că rezultatele verificărilor realizate în prezent la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti de Ministerul Sănătăţii vor face obiectul unei analize extinse în cadrul Consiliului Judeţean Prahova.  Prin această procedură, vor fi dispuse măsurile ce se impun pentru remedierea eventualelor neajunsuri care vor fi semnalate", arată comunicatul.

Demisia lui Adrian Strâmbeanu vine la doar o zi distanță după ce președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, s-a întors din concediu, dar și după câteva zile în care atât secretarul de stat Raed Arafat, cât și ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, au cerut suspendarea din funcția de manager a lui Adrian Strâmbeanu. CJ nu a putut lua o astfel de măsură, conducerea instituției invocând prevederile contractului de management încheiat cu Adrian Strâmbeanu, care nu fac referire la posibilitatea suspendării din funcție și permit încetarea contractului numai în cazul în care "se constată abateri de la legislația în vigoare de organele de control și instituțiile abilitate conform legii".

Dr. Dan Oprea: Comisia era suparata ca neregulile de la Judetean au ajuns in presa

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro