Procurorii anticorupție l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Ion Alexandru Băloi, medic și managerul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, pentru luare de mită, potrivit unui comunicat DNA.

Băloi, în calitate de manager al Spitalului de Urgență Ploiești, a perceput de la un om de afaceri (denunțător în cauză), în mod repetat, un comision de 20 % din valoarea facturilor emise de firma celui din urmă, în baza unui contract de servicii încheiat cu spitalul.

Mai mult, procurorii susțin că Băloi a tergiversat efectuarea plăților respective pentru a-i determina pe reprezentanții firmei să-i remită comisionul convenit din valoarea facturilor.

Banii pe care i-a primit managerul spitalului se ridică la  6.500 lei și au fost remise în trei tranșe, ce se coroborează cu retragerile de numerar din contul societății omului de afaceri, atât din punct de vedere al datei cât și al procentajului– circa 20% din valoarea facturilor achitate, potrivit rechizitoriului întocmit de procurori.

Anchetatorii l-au prins în flagrant pe Băloi, în 26 august 2015, când primea 3.000 de lei de la denunțător pentru a aproba efectuarea plății facturilor restante emise de societatea omului de afaceri și pentru a încheia cu acesta din urmă fie un act adițional la un contract de mentenanță deja existent, fie un nou contract de service pentru unele aparate medicale.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile aparţinând inculpatului Băloi Ion Alexandru.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauză.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro