Norme Coca 2023 - 2024

Peste 160 de licee de la periferia Londrei vor primi în aceste zile o invitație pentru înscrierea elevilor la un studiu privind impactul telefoanelor mobile asupra dezvoltării creierului, a anunțat Ministerul Sănătății din Marea Britanie, relatează AFP

Este vorba de un studiu de mare importanță, cel mai amplu până în prezent, efectuat pe copii, privind consecințele telefoanelor mobile, a declarat marți profesorul Patrick Haggard, însărcinat cu proiectul.

Începând din septembrie, timp de trei luni 2.500 de copii cu vârsta de 11 și 12 ani vor fi monitorizați de responsabili ai organizației Study of Cognition, Adolescents and Mobile Phones (SCAMP) și cercetători de la Imperial College London.

Această grupă de vârstă este deosebit de importantă deoarece corespunde cu perioada de intrare la colegiu, când aproximativ 70% dintre elevi dețin un telefon mobil. La vârsta de 14 ani, aproximativ 90% dețin telefon mobil.

Cercetătorii britanici vor încerca să afle dacă 'creierul copiilor ar putea fi mai sensibil la unde', fiind încă în dezvoltare, a explicat profesorul Patrick Haggard. Cercetătorii își vor concentra activitatea pe funcțiile cognitive ale creierului, precum memoria sau concentrarea.

Ei îi vor întreba pe părinți și copii asupra modului de utilizare a telefoanelor mobile și a altor aparate electronice fără fir, cum ar fi tabletele, și vor analiza datele operatorilor de telefonie.

La rândul său, serviciul de sănătate publică britanic (NHS) recomandă copiilor cu vârsta sub 16 ani să nu utilizeze telefonul mobil decât în caz de reală necesitate și să folosească sistemul 'handsfree'.

Reuniți la Lyon în 2011 la inițiativa OMS, aproximativ 30 de experți internaționali au apreciat că folosirea telefonului portabil poate fi cancerigenă pentru oameni și au cerut să fie efectuate noi studii privind utilizarea intensă și pe termen lung a telefoanelor mobile.

AGERPRES

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro