Norme Coca 2023 - 2024

Spitalele din România trebuie să rămână în continuare spitale publice, a declarat marti, în cadrul unei dezbateri privind reforma în domeniul sănătătii, prim-vicepresedintele Federatiei Sanitas, Marius Sepi.

"Considerăm că spitalele din România trebuie să fie în continuare spitale publice. Nu suntem de acord cu proiectul privind statutul spitalelor aflat în dezbatere publică. Ministerul Sănătătii trebuie să se bată pentru spitalele publice", a spus Sepi.

El a criticat si proiectul privind cresterea veniturilor personalului medical, pe care îl consideră neviabil.

"Salariile au fost blocate în sistem patru ani si au fost micsorate real când s-au făcut reducerile salariale cu 60%", a sustinut Sepi.

Sindicalistul a mai spus că Sanitas nu este de acord cu trecerea spitalelor în administrarea universitătilor de medicină.

"Nu suntem de acord ca spitalele să treacă în administratia universitătilor. Colegii din Iasi au făcut un sondaj si 93% din personalul medical nu este de acord cu trecerea spitalelor la universitate", a adăugat Sepi, care a precizat că situatia este aceeasi în toată tara.

El a propus reluarea discutiilor asupra proiectului de lege privind personalul din reteaua scolară, proiect care a trecut tacit de Senat.

"Există un proiect care a trecut de Senat si este îngropat la Camera Deputatilor. Proiectul este bun. Am ajuns în situatia în care unii sunt încadrati la spatii verzi, altii la ecarisaj. Să vedem ce mai este de actualitate. În cursul săptămânii viitoare ne vom întâlni cu reprezentantii Ministerului Sănătătii pentru a discuta despre acest proiect", a mai afirmat liderul sindical.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro