Norme Coca 2023 - 2024

Chirurgul Dan Oprea, doctorul care a avut curajul să dezvăluie realitatea înfiorătoare de la Spitalul Judeţean din Ploieşti, povesteşte în exclusivitate pentru Antena 3 ce se întâmplă în spitalul groazei. Medicul Oprea le-a povestit colegilor noştri în exclusivitate şi ce i s-a întâmplat după ce a încălcat legea tăcerii din sistemul sanitar. "Eu cred că tot sistemul de sănătate este bolnav şi cred că ceea ce se întâmplă în spitalul nostru se întâmplă de fapt în toate spitalele din ţară. Vreau să vă spun că am primit o groază de telefoane ieri de la o grămadă de medici din diverse spitale, inclusiv de la clinici din Bucureşti, care mi-au spus că se confruntă cu aceleaşi probleme", a declarat medicul pentru Antena 3. "Există bisturie care nu au fost sterilizate. Există plase chirurgicale din prolipopilenă care sunt de unică folosinţă şi din care se taie bucăţi care sunt refolosite şi apoi sterilizate. Nu pot să vă spun dacă au fost sterilizate o dată, de cinci ori sau de zece ori, nu ştiu, dar pot să vă spun că sunt refolosite", a mai declarat doctorul.

"Am demonstrat că ce antibiotic am dat alaltăieri n-am mai putu să dau ieri, ce anticoagulant am dat alaltăieri n-am mai putut să dau ieri. Am schimbat şi antibioticul şi anticoagullantul. Acum, în ultima instanţă, asta este, dar ştiţi că anticoagulantele astea acţionează în mod diferit, nu acţionează toate la fel", explică Dan Oprea. "Pentru mine, ca şi practician, nu este o situaţie de malpraxis pentru că eu lucrez cu ceea ce mi se oferă. (...) dar din punctul de vedere al instituţiei în care lucrez, aceasta poate fi o problemă", a mai spus chirurgul. "Este posibil ca într-un spital judeţean cum e Prahova să nu ai feţe de pernă la toate paturile? (...) Pai dacă le vedeţi, eu vă spun că nu puneţi capul pe ele", continuă medicul.       "Eu nu îl cred pe pe managerul spitalului vinovatul principal. El este doar - nu ştiu, nu vreau să jignesc - dar este ca un lacheu de lux, ce să vă spun... Pentru că el este pus politic aici. Politicul, după părerea mea, nu are ce să caute în medicină", a mai declarat chirurgul Dan Oprea pentru Antena 3.

Chirurgul Dan Oprea, doctorul care a avut curajul să dezvăluie realitatea înfiorătoare de la Spitalul Judeţean din Ploieşti, povesteşte în exclusivitate pentru Antena 3 ce se întâmplă în spitalul groazei.

Medicul Oprea le-a povestit colegilor noştri în exclusivitate şi ce i s-a întâmplat după ce a încălcat legea tăcerii din sistemul sanitar.

"Eu cred că tot sistemul de sănătate este bolnav şi cred că ceea ce se întâmplă în spitalul nostru se întâmplă de fapt în toate spitalele din ţară. Vreau să vă spun că am primit o groază de telefoane ieri de la o grămadă de medici din diverse spitale, inclusiv de la clinici din Bucureşti, care mi-au spus că se confruntă cu aceleaşi probleme", a declarat medicul pentru Antena 3.

"Există bisturie care nu au fost sterilizate. Există plase chirurgicale din prolipopilenă care sunt de unică folosinţă şi din care se taie bucăţi care sunt refolosite şi apoi sterilizate. Nu pot să vă spun dacă au fost sterilizate o dată, de cinci ori sau de zece ori, nu ştiu, dar pot să vă spun că sunt refolosite", a mai declarat doctorul.

 

"Am demonstrat că ce antibiotic am dat alaltăieri n-am mai putu să dau ieri, ce anticoagulant am dat alaltăieri n-am mai putut să dau ieri. Am schimbat şi antibioticul şi anticoagullantul. Acum, în ultima instanţă, asta este, dar ştiţi că anticoagulantele astea acţionează în mod diferit, nu acţionează toate la fel", explică Dan Oprea.

"Pentru mine, ca şi practician, nu este o situaţie de malpraxis pentru că eu lucrez cu ceea ce mi se oferă. (...) dar din punctul de vedere al instituţiei în care lucrez, aceasta poate fi o problemă", a mai spus chirurgul.

"Este posibil ca într-un spital judeţean cum e Prahova să nu ai feţe de pernă la toate paturile? (...) Pai dacă le vedeţi, eu vă spun că nu puneţi capul pe ele", continuă medicul.

"Eu nu îl cred pe pe managerul spitalului vinovatul principal. El este doar - nu ştiu, nu vreau să jignesc - dar este ca un lacheu de lux, ce să vă spun... Pentru că el este pus politic aici. Politicul, după părerea mea, nu are ce să caute în medicină", a mai declarat chirurgul Dan Oprea pentru Antena 3.

"Am demonstrat că ce antibiotic am dat alaltăieri n-am mai putu să dau ieri, ce anticoagulant am dat alaltăieri n-am mai putut să dau ieri. Am schimbat şi antibioticul şi anticoagullantul. Acum, în ultima instanţă, asta este, dar ştiţi că anticoagulantele astea acţionează în mod diferit, nu acţionează toate la fel", explică Dan Oprea.

"Pentru mine, ca şi practician, nu este o situaţie de malpraxis pentru că eu lucrez cu ceea ce mi se oferă. (...) dar din punctul de vedere al instituţiei în care lucrez, aceasta poate fi o problemă", a mai spus chirurgul.

"Este posibil ca într-un spital judeţean cum e Prahova să nu ai feţe de perne la toate paturile? (...) Pai dacă le vedeţi, eu vă spun că nu puneţi capul pe ele", continuă medicul.

"Eu nu îl cred pe pe managerul spitalului vinovatul principal. El este doar - nu ştiu, nu vreau să jignesc - dar este ca un lacheu de lux, ce să vă spun... Pentru că el este pus politic aici. Politicul, după părerea mea, nu are ce să caute în medicină", a mai spus medicul.

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro