Autorităţile române iau măsuri pentru a preîntâmpina eventuale cazuri de Ebola. Un container special pentru izolarea bolnavilor a fost amenajat deja în Oradea.

 

Containerul va fi amplasat în afara Spitalului Judeţean din Oradea, pentru că regulile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sunt foarte drastice în acest sens. Mai exact, dacă există un caz confirmat de Ebola, iar pacientul ar fi fost internat în spital, autorităţile ar fi fost nevoite să închidă şi să izoleze întreaga unitate medicală.

În acest container nu vor fi trataţi pacienţii, ci ei vor fi doar izolaţi, până când medicii specializaţi vor putea interveni.

Ideea instalării containerului vine în contextul în care, în această perioadă, peste o sută de studenţi străini care studiază în Oradea se întorc în oraş pentru reluarea cursurilor.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro