Norme Coca 2023 - 2024

Unul dintre cei doi medici de la Spitalul de Urgenţă Petroşani acuzaţi de malpraxis în 2012, după ce un copil de patru ani a fost operat la mâna stângă, deşi afecţiunea era la mâna dreaptă, trebuie să plătească familiei băiatului daune de 5.000 de lei, a decis instanţa, sentinţa nefiind definitivă.

Magistraţii de la Tribunalul Petroşani au decis ca medicul ortoped Daniel Colan de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, care a examinat, în mai 2012, un copil de patru ani înainte de o intervenţie chirurgicală greşită, să plătească familiei acestuia 5.000 de lei, din care 3.000 de lei reprezintă daune morale.

Potrivit deciziei, care a fost luată în 28 ianuarie, medicul ortoped Daniel Colan va trebui să plătească familiei copilului 3.000 de lei daune morale, 607,5 lei alte despăgubiri şi 1.256 de lei cheltuieli de judecată. De asemenea, instanţa a respins cererile formulate de părinţii copilului împotriva chirurgului plastician Sorin Brătilă, cel care l-a operat pe băiat la mâna stângă, deşi afecţiunea era la mâna dreaptă, şi împotriva Spitalului de Urgenţă Petroşani.
Sentinţa Judecătoriei Petroşani nu este definitivă.

Medicii Daniel Colan şi Sorin Brătilă, de la Spitalul de Urgenţă din Petroşani, au fost acuzaţi de malpraxis în 2012, după ce un copil de patru ani a fost operat la mâna stângă, deşi afecţiunea - o ruptură de ligament la degetul mare - era la mâna dreaptă. În plus, părinţii copilului susţineau că, în timpul operaţiei, medicul Sorin Brătilă, specializat în chirurgie plastică, a intervenit chirurgical şi pentru un început de fimoză, fără să le ceară acceptul sau să îi consulte pe părinţi.

Ca urmare, Colegiul Medicilor Hunedoara a declanşat o anchetă, iar medicul chirurg Sorin Brătilă şi ortopedul Daniel Colan au fost sancţionaţi cu avertisment. Chirurgul Sorin Brătilă a primit avertisment, pentru că l-a operat pe copil la cealaltă mână şi pentru fimoză, iar ortopedul Daniel Colan a primit tot avertisment, pentru că nu a specificat în biletul de trimitere despre care mână era vorba.

Cei doi medici nu au primit nicio sancţiune administrativă de la conducerea spitalului şi continuă să lucreze la unitatea medicală, pe aceleaşi posturi. La vremea respectivă, părinţii copilului au depus plângere şi la Poliţia Petroşani. Astfel, poliţiştii au făcut cercetări în acest caz pentru vătămare corporală din culpă, dar surse din Poliţie spuneau că ancheta a fost întreruptă după ce familia copilului şi medicul chirurg s-au împăcat.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro