Norme Coca 2023 - 2024

Incident violent in sectia de Urgenta a Spitalului Judetean Prahova. Rudele unei paciente l-au lovit atat de rau pe medicul de garda, incat i-au rupt piciorul stang.

S-au infuriat cand, dupa consult, doctorul i-a recomandat femeii sa mearga si la un medic de familie. Incidentul, surprins de camerele de supraveghere ale spitalului, este cercetat atat de politie, cat si de inspecoratul de munca si administratia spitalului.

In imaginile suprinse de camerele de supraveghere, se se vede cum medicul este imbrancit si apoi lovit de cei doi barbati care insoteau pacienta. Femeia venise la spital plangandu-se ca e gata sa lesine.

Andrei Ilinca, medic primar UPU Ploiesti: "Pacienta a fost consultata de colegul meu. I s-a prescris o medicatie... Practic, conflictul a inceput in momentul in care acesta a sfatuit-o sa se adreseze medicului de familie."

Garda doctorului sa incheiat cu el pe masa de consultatii, unde colegii au constatat ca are piciorul stang fracturat si i l-au pus in ghips. Si nu este singurul care a fost victima rudelor nemultumite.

Alina Tuta, asistenta UPU Ploiesti: "Am fost agresata fizic de apartinatorea unei paciente, care a avut senzatia ca i-am raspuns nepoliticos, moment in care s-a repezit in mine si a dat in mine."

Sectia de Urgenta a Spitalului din Ploiesti se confrunta cu o grava criza de medici, astfel ca, uneori, pacientii sunt nevoiti sa astepte mai mult timp pe holuri.

Alexandru Baloi, managerul Spitalului de Urgenta Ploiesti: "Fata de 24 de posturi normate, in momentul de fata avem 8 medici angajati."

Alexandru Ursu, purtatorul de cuvant al IJP Prahova: "In cauza a fost deschis un dosar penal privind infractiunea de loviri sau alte violente, cercetarile fiind continuate de politisti din cadrul Sectei 2 Ploiesti, pentru a se stabili datele si imprejurarile in care s-a produs incidentul.

Incidentul, considerat accident de munca, este cercetat si de inspectorii de la ITM, dar si de administratia spitalului, care trebuie sa afle de ce gardianul platit al institutiei nu a intervenit mai repede ca sa nu se ajunga la bataie. Medicul ranit va sta in concediu o luna de zile.

Sursa

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro