Deşi pacientul a ajuns la UPU în stare gravă, fiind suspectat de medicii de la Urgenţă de tromboembolism pulmonar (un cheag format în vasul de sânge care face legătura între inimă şi plămâni), o urgenţă considerată majoră, cardiologul de gardă, dr. Ovidiu Drăcea, ar fi considerat că nu este un caz care să necesite internare, scrie gds.ro.
Ginerele bărbatului decedat susţine că, în cele şase-şapte ore, cât socrul său a stat în aria de monitorizare din UPU, cardiologul de gardă nu a dat prea mare importanţă pacientului, analizându-l doar câteva minute. "Nu am văzut acea luptă de a salva viaţa unui om, a părut total dezinteresat de caz. Nici după ce a murit socrul meu nu am văzut pe faţa sa o urmă de regret, din contră, parcă zâmbea ironic. Asta m-a deranjat cel mai mult", susţine ginerele Ion Nistor, care este decis să facă plângere împotriva medicului Ovidiu Drăcea la Colegiul Medicilor şi la Parchet.
Craioveanul Victor Bordea, de 78 de ani, a ajuns cu Ambulanţa la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, pe 3 mai, în jurul orei 22.00, decedând în aria de resuscitare a UPU la ora 4.58, după cum reiese din certificatul medical constatator al morţii întocmit de spital.
Ion Nistor este decis să depună o plângere împotriva dr. Ovidiu Drăcea, pe care îl acuză de malpraxis (tratament incorect sau neglijent aplicat de un medic unui pacient, care îi produce acestuia prejudicii de orice natură, în relație cu gradul de afectare a capacității fizice și psihice). Pentru asta, bărbatul se va adresa Colegiului Medicilor şi Parchetului, instituţie unde acuzaţia de malpraxis se transformă în cea de ucidere din culpă.
"Pacientul Bordea Victor a ajuns la Urgenţă cu stare generală gravă, iar medicii urgentişti l-au suspicionat de la început de tromboembolism pulmonar, motiv pentru care a fost monitorizat şi a primit tratamentul adecvat de urgenţă pe toată durata şederii în UPU. Bolnavul a fost investigat şi consultat de medicul cardiolog de gardă, de mai multe ori, dar nu a fost internat în Clinica de cardiologie deoarece cardiologul a considerat că trebuie mai întâi confirmat diagnosticul tomografic, de aceea pacientul a întârziat în UPU peste şase ore“, a precizat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale.