Şeful Secţiei obstetrică-ginecologie din cadrul Spitalului Municipal Câmpina (SMC), dr. Ion Nica, şi-a dat demisia din toate funcţiile pe care le deţinea în unitatea sanitară în urma unui imens scandal. Nica a luat această decizie după ce conducerea spitalului  a descoperit probleme grave de ordin administrativ în secţia pe care acesta o conducea. A fost nevoie de intervenţia Poliţiei pentru a calma spiritele, după ce medicul demisionar a vrut să revină asupra deciziei sale.

Unde se duceau taxele plătite de paciente pentru rezerva de lux?

Conform reprezentanţilor SMC, şefului Secţiei obstetrică-ginecologie i s-a reproşat faptul că încasează o taxă pentru internarea pacientelor într-o rezervă de lux, iar banii nu sunt consemnaţi în evidenţele contabile ale spitalului. Pe de altă parte, medicului Ion Nica i s-a reproşat şi faptul că fiul acestuia, şi el medic, face un stagiu de pregătire la Spitalul Câmpina, în lipsa unor documente necesare pentru acest lucru.

“Domnul doctor Nica avea nişte minusuri de ordin administrativ. Am auzit şi eu în repetate rânduri faptul că se cer nişte bani pentru internarea pacientelor în rezerva de lux existentă în secţie, iar banii ajung în altă parte, nu sunt înregistraţi în evidenţele contabile. I-am cerut medicului Ion Nica ori să nu mai încaseze bani deloc pentru această rezervă, ori să o facă aşa cum prevede legea. Pe de altă parte, fiul lui, medic rezident, se află într-un stagiu de pregătire la Spitalul Câmpina. Şi aici au fost nişte neregului. Erau necesare anumite documente pe care nu le-a adus la timp, aşa că am fost nevoit să iau măsuri şi în acest sens. Probabil că s-a simţit jignit, aşa că a ales să-şi dea demisia fără preaviz din toate funcţiile pe care le deţinea în spital,” a explicat dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina.

Directorul medical a chemat Poliţia

Toate aceste lucruri s-au întâmplat miercuri, 20 noiembrie, doar că acest incident nu s-a finalizat atunci. A doua zi, medicul Ion Nica se întoarce la spital şi anunţă că s-a răzgândit, că intenţia lui a fost doar să-şi dea demisia din funcţia de şef de secţie. Surse din interiorul spitalului au declarat că Nica ar fi mers în biroul Resurse Umane unde a cerut documentul pe care acesta semnase că demisionează. Angajatele s-au conformat, dar i-au dat doar o copie pe care medicul a rupt-o în bucăţi. Când şi-a dat seama că gestul său a fost inutil, pentru că distrusese doar o copie, nu originalul, Nica s-a enervat, iar situaţia a devenit tensionată, astfel că dr. Elena Dumitrescu, directorul medical al unităţii sanitare, a fost nevoită să solicite ajutorul Poliţiei pentru a calma spiritele.

Împăcare

“Am primit un apel pe 112 pentru a ne prezenta la sediul Spitalului din Câmpina. Era o situaţie tenisonată acolo, dar nu a fost nevoie de intervenţie în forţă pentru că persoanele implicate s-au împăcat. Nu a existat nicio plângere, nu a fost nimeni condus la sediul Poliţiei,” a declarat Raluca Brezeanu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Câmpina.

La instanţă sau la concurs

Astfel stand lucrurile, Secţia de obstetrică-ginecologie din cadrul SMC are un nou şef, în persoana medicului Ion Enache. Dr. Ion Nica nu mai este angajat al Spitalului Câmpina, deşi acesta a solicitat să se reîntoarcă la serviciu. Pentru a fi din nou angajat, acesta are două posibilităţi: ori prin decizie judecătorească ori să se prezinte din nou la concurs.

 Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro