Agresiunea s-a petrecut sâmbătă seara, la domiciliul unei familii de ţigani care solicitase intervenţia medicală prin 112.

medic agresat

ARAD. Nu e prea plăcut să fii medic pe Ambulanţă iar dacă ne luăm după un incident petrecut sâmbătă seara, putem spune că e chiar foarte periculos. În jurul orei 20.00, la numărul de urgenţă 112, a fost solicitat un echipaj medical care să intervină în cazul unui tânăr de 16 ani, cu simptome de infecţie respiratorie. Un medic şi un ambulanţier s-au deplasat cu o autosanitară la adresa indicată, în cartierul Pârneava, pe strada Griviţei. Potrivit managerului Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Arad, dr. Raveca Mărioara Nicoară, „e vorba de o familie de rromi care tot mereu ne solicită. Sunt pacienţi fideli de-ai noştri.”

În timp ce medicul – o femeie – îl consulta pe tânăr, tatăl acestuia îi dădea indicaţii despre ce să facă şi cum să consulte. „La început a agresat-o verbal pe doamna doctor, apoi a trecut la agresiune fizică” - spune dr. Mircea Merea, director medical al SJA Arad. „A trântit-o pe jos, a lovit-o, i-a dat cu capul de pereţi” - completează managerul Raveca Mărioara Nicoară.

A fost solicitată imediat intervenţia Poliţiei. Trei maşini s-au deplasat la faţa locului şi s-au făcut primele cercetări. Apoi, cei implicaţi s-au deplasat la sediul IPJ Arad, unde au dat declaraţii, iar agresorul a fost amendat. „A fost sancţionat contravenţional la Legea 61, iar femeia are posibilitatea de a depune plângere penală. Atunci se întocmeşte dosar de cercetare penală pentru infracţiunea de loviri şi alte violenţe” - precizează Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro