Dacă îndrăznesc să vină la cabinet fără o astfel de "atenţie" sunt ignoraţi, se plâng oamenii. Nemulţumirile localnicilor s-au amplificat după ce doctorul a refuzat să consulte o femeie cu afecţiuni cardiace, deşi bolnava se simţea rău. Cazul a ajuns pe masa Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.

 

Discuţie între un pacient şi medic:

„-De ce luați bani de la oameni‎ pentru bilete de trimitere?

- Cine v-a spus, domnule?

- Luați bani, câte 5 lei și nici nu tăiați chitanță.

- Dar tu faci cu mine discuții de astea aici?

- Da, domnule doctor, pentru că dumneavoastră comiteți niște ilegalități”

Acest schimb de replici a avut loc în cabinetul medicului de familie Constantin Andronic. Sătui să fie umiliţi, sătenii din Scobinţi au venit cu jalba în proţap la uşa medicului. Oamenii au răbufnit, după ce o pacientă cu afecţiuni cardiace nu a fost consultată.

„Când am văzut că cheama pe alții din urma mea și pe mine nu, mi s-a făcut rău tare tare, nu mai puteam deloc. Şi n-a vrut, a zis <gata, programul e încheiat>”, povesteşte femeia.

Pacienta a fost ajutată până la urmă de un alt medic de familie.

Cătălin Grădinaru, medic de familie: „Problema e în momentul în care apare o criză. În mod normal trebuia să fie văzut. Trebuie să fie văzut pacientul”.

Medicul Constantin Andronic îşi găseşte scuze: „S-a întâmplat să mai intre și o altă urgență, un copil”.

Din cauza comportamentului său, spun sătenii, medicul de familie a rămas fără mulți pacienți pe listă.

Cerea găinuța și ca să-mi dea o adeverință să o ducă la nevastă la Iași‎ mi-a cerut 200.000. (Reporter: V-a dat chitanță?) Nici chitanța, nici adeverința să o ducă, a plătit femeia spitalul”.

Am avut probleme cu el, el vrea să vândă și biletul de trimitere, am pierdut o programare”.

De ce am plecat de la el? Pentru că nu mă băga în seamă. (Reporter: Dar ați auzit că mai obișnuiește să ceară prin sat păsări?) La ordinea zilei”.

Dacă ancheta deschisă de reprezentanţii Casei Judeţene de Sănătate va dovedi că plângerile sătenilor sunt întemeiate, medicul şi-ar putea pierde contractul cu instituţia.

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro