Norme Coca 2023 - 2024

Un medic de familie care activează şi în cadrul UPU a Spitalului Judeţean Galaţi a înscris 60 de persoane pe lista de pacienţi de la cabinetul său fără acordul lor.

Un medic din Galați este acuzat că a furat pacienți, iar pentru fapta sa riscă să își piardă dreptul de a mai practica medicina generală în următorii ani. Cazul a ieșit la iveală după ce mai mulți pacienți au reclamat că au ajuns pe lista medicului incriminat fără a-și da acordul în acest sens. Conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Galați a analizat reclamațiile, care îi va rezilia contractul încheiat și va dispune interzicerea pe o perioadă de cinci ani a decontării serviciilor medicale.

Neregulile au ieșit la iveală după ce mai mulți pacienți au mers la medicul de familie și nu s-au mai regăsit pe listele acestora, cu toate că nu au cerut să fie transferați către un alt medic cu aceeași specializare. Supărați, 60 de gălățeni au mers la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate și au reclamat că au fos transferați fără acordul lor, pe lista unui alt medic de familie.
Deranjați de situația creată sunt și doctorii lăsați fără asigurați.
 
Medicul acuzat a încheiat încă din 2014 un contract cu Casa de Asigurări, dar nu a arătat nici până în prezent dovada transferurilor la cerere din partea celor 800 de pacienți din lista sa. Acum, instituția a demarat o anchetă internă în acest caz.
 
Pentru fapta sa, doctorului i s-a interzis să mai practice medicina generală în următorii cinci ani, dar va putea activa în continuare în secția de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Galați, deși în ultimii zece ani de activitate a adunat mai multe abateri disciplinare.
 
Potrivit conducerii spitalului, medicul în cauză a fost sancționat pentru abateri privind conduita medicală. De asemenea, există și o plângere penală în curs de cercetare privind acordarea de tratament medicamentos unui pacient aflat în atenția altui medic.
 
Medicul a refuzat să comenteze situația.

 

Sursa

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro