Un medic de la casa de Pensii din Caraș-Severin a fost condamnat la trei ani de închisoare, procurorii descoperind că acesta se face vinovat de 291 de acte materiale de luare de mită. 

Anchetatorii au primit informații că la casa de Pensii din Caraș-Severin se dădeau decizii de pensionare pe diverse sume de bani. Conform Digi24, acesta lua 10 șpăgi pe minut.

Sebastian Telbiş, medic-şef al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, primea zilnic şpagă aproximativ 1.000 de euro. 

În urma perchezițiilor domiciliare au fost confiscate sumele de 108.465 de euro în numerar, 480 de lire sterline, 4.120 de dolari, 51.400 de lei şi două carnete CEC cu un sold de 178.220 de euro, emise de o bancă din Austria.

Sumele descoperite au fost confiscate. Magistrații au decis confiscarea sumelor și bunurilor provenite din șpagă, mai multe mașini și un apartament care erau pe numele fiicei medicului și pe numele soției acestuia care era judecător în Caraș-Severin. Procurorii au explicat că acestea au fost cumpărare din banii primiți ca mită. 

Deciziile de pensionare au fost revocate, dovedindu-se că cei în cauză nu ar fi avut dreptul să primească acest ajutor

vizualizeaza video AICI

Sursa

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro