Un medic expert de la Casa Judeţeană de Pensii Mureş a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind suspectat că a primit bani sau bunuri de la 12 persoane, pentru a emite sau prelungi decizii de pensionare, procurorii cerând Tribunalului Mureş arestarea preventivă a acestuia.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de Parchetul Tribunalului Mureş, procurorii au dispus, marţi, reţinerea pentru 24 de ore şi începerea acţiunii penale împotriva medicului expert Aurelia Iolanda Câmpeanu de la Casa Judeţeană de Pensii Mureş, pentru 12 infracţiuni de luare de mită.

Conform sursei citate, în 25 februarie femeia, în calitate de medic expert la Casa Judeţeană de Pensii Mureş - Oficiul Judeţean de Expertiză a Capacităţii de Muncă, a primit de la 12 persoane sume de bani şi bunuri pentru a emite sau prelungi decizii de pensionare.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Mureş miercuri, cu propunere de arestare preventivă a medicului, pentru 29 de zile.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Mureş, procurorul Angela Barbu, nu a putut preciza contravaloarea mitei primite de medic.

Sursa

 

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro