Șeful Departamentului Oncologic de la Spitalul Județean Miercurea Ciuc a fost pus sub control judiciar de magistrați, el fiind cercetat într-un dosar de luare de mită. Este vorba despre Csongor Csiki, medic specialist în oncologie medicală, coordonator al Programului naţional de oncologie pentru judeţul Harghita. procurorii spun că ar fi luat șpagă de la 98 de persoane.

Conform unui comunicat al DNA, pe numele lui a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore(începând de la data de 08.07.2014, ora 00:32, până la data de 09.07.2014, ora 00:32), însă La data de 8 iulie 2014, Tribunalul Tîrgu Mureș a respins propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată de procurorii anticorupție și a dispus cercetarea inculpatului sub control judiciar. Față de această măsură, procurorii au depus contestație ce urmează a fi judecată la Curtea de Apel Tîrgu Mureș.

”Din ordonanța de reținere întocmită de procurori a reieșit că, în cauză, există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia în perioada 24.02.2014 – 23.06.2014, inculpatul CSIKI CSONGOR a primit bani sau alte bunuri de la bolnavi de cancer, cu ocazia efectuării unui număr de 85 de consultaţii în incinta cabinetului situat în Spitalul municipal din Odorheiu Secuiesc (minim 50 lei pe pacient în schimbul eliberării unei reţete periodice sau a efectuării unei consultaţii).

La data de 7 iulie 2014, acesta a primit, de la un număr de 13 bolnavi, bani în numerar, în valoare totală de 810 lei și bunuri (cafea, băutură), procurorii procedând la constatarea infracțiunii flagrante în timp ce primea banii și bunurile sus menționate.

Inculpatului CSIKI CSONGOR i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, arată DNA.

În cauză procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații – D.J.Harghita.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro