Norme Coca 2023 - 2024
Inca un anunt interesant care mi-a parvenit aseara via farmacia din comuna bretona Scrignac. Doamna farmacist m-a sunat aseara cu speranta ca, poate, cu ajutorul acestui blog, comuna va gasi un generalist roman care sa ii succeada medicului ajuns la varsta pensionarii. Primaria din Scrignac a incercat sa colaboreze cu cativa recrutori, insa, a inteles rapid ca e vorba de profitori fara scrupule si a decis sa incerce sa se descurce pe cont propriu.
Deci, sector interzis firmelor de recrutari la Scrignac, n-are rost sa incercati. Mai ales dupa scandalul de la La Motte care a facut turul Frantei. Si fiindca veni vorba, mare atentie: daca vreti sa aplicati pentru acest post, faceti-o numai si numai daca sunteti capabili sa vorbiti franceza. Atmosfera este foarte "incarcata" aici, mai ales in Bretagne, de cand cu Gino Pogani, si nu are niciun rost sa mergeti "la plesneala", va rupeti gatul. Reputatia generalistilor români este din ce in ce mai proasta, très sale, cum zic francezii, adica foarte murdara, sunteti pe camp minat. Adica, ori faceti fata la interviu, ori stati acasa.
In ceea ce ma priveste, i-am explicat farmacistei ca un generalist roman, de oriunde ar veni el, nu are nici pe departe competenta unui generalist francez. I-am mai spus ca, daca vor ajunge sa selectioneze un candidat, va trebui sa il ajute sa se integreze, sa invete medicina de aici, nu sa astepte de la el ceea ce ar astepta de la un medic francez. Altfel, ei vor fi dezamagiti, romanul va panica si "afacerea" nu o sa mearga. Am impresia ca au inteles ce le-am spus, deci sunt gata sa va sustina. Insa, repet, si voi trebuie sa aveti ceva in cap, sa fiti decisi si constienti ca aveti multe de invatat, nu sa veniti cu nasul pe sus aici, si... sa vorbiti franceza.
Iata anuntul, va doresc mult succes!
Suite au départ en retraite de notre médecin actuel fin 2013, la Mairie  de Scrignac recherche un médecin généraliste inscrit ou inscriptible à l'Ordre des Médecins en France, pour une installation dans un cabinet neuf, donc aux normes, en libéral. Scrignac est situé à 25 min des villes de Morlaix et de Carhaix, dans le Finistère (29) en Bretagne et dispose d'une pharmacie, d'un cabinet d'infirmiers, école, supérette, boulangerie-pâtisserie, salon de coiffure, garage automobile, restaurant gastronomique, café-bar. Aides à l'installation telles qu'une exonération totale des impôts sur les bénéfices pendant cinq années, patientèle existante depuis plus de 30 ans cédée gratuitement, etc...
Vous êtes médecin généraliste et l'air pur de la campagne vous attire ? Scrignac, Commune des Monts d'Arrée et du Parc Naturel Régional d'Armorique, vous offre l'opportunité de vous installer au vert, dans un secteur propice aux activités de loisirs telles que chasse, balades à cheval, pêche, randonnées pédestres... Ceci tout en étant à moins de 30 min de la mer.
Pour plus d'informations, n'hésitez pas à contacter la Mairie de  Scrignac au tel. 00 33 2 98 78 20 15 ou la pharmacienne du village au 00 33 2 98 78 20 30.
 
Candidaturile (CV si lettre de motivation) sunt de trimis la adresa de mail:  mairie.scrignac@wanadoo.fr sau marplij29@gmail.com 
 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro