Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023
Un medic a fost trimis în judecată după ce ar fi folosit ambulanţa în interes personal. Bărbatul mai este acuzat şi de comiterea infracţiunilor de fals intelectual, folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau foloase şi luare de mită. AFLĂ exact ce a făcut medicul:

Într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud se arată că a fost trimis luna trecută în judecată „DINICĂ GHEORGHE, pentru comiterea unor infracţiuni de:- luare de mită, constând în faptul că în calitate de consilier superior în cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud, cu atribuţiuni de control, în perioada 2011-2015, în mai multe rânduri(în 41 ocazii), a pretins şi a primit sume de bani şi diverse produse, pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu vizând efectuarea de controale inopinate, anunţând în prealabil verificările şi neluând măsuri de sancţionare".

Tot din comunicatul celor de la Parchet reiese că medicul, în perioada 2011 - 2015, ar fi anunţat reprezentanţii mai multor societăţi comerciale că urmează să le fie făcute controale.

O altă acuzaţie care îi este adusă bărbatului este cea de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu. Mai exact purtătorul de cuvânt al Parchetului, prim-procuror adjunct Angela Sîngeorzan, scrie în comunicatul de presă că bărbatul „în calitate de medic la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud, la data de 05.02.2015, a folosit ambulanţa în interes personal, cauzând un prejudiciu de 167 lei".

Medicul mai este acuzat şi de săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. Mai exact, se pare că acesta ar fi făcut acte necorespunzătoare adevărului pentru a putea justifica folosirea ambulanţei în interes personal.

Tot în comunicatul de la Parchet se mai arată că bărbatul este acuzat de comiterea infracţiunii de „tentativă de abuz în serviciu, constând în faptul că în aceeiaşi calitate, în aceiaşi perioadă, a încercat să folosească, cu o altă ocazie, ambulanţa în interes personal". 

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro