Un medic ginecolog de la Maternitatea din Braşov a fost trimis în judecată de procurori, după ce a cerut unei paciente gravide suma de 1.000 de lei "pentru a-i acorda atenţie", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorii Parchetului Tribunalului Braşov au dispus, luni, trimiterea în judecată, în stare de libertate, a mediciului ginecolog Ioan Sârbu, în vârstă de 63 de ani, pentru luare de mită, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de procurori.

Medicul i-a cerut pacientei sale 1.000 de lei în data de 10 august, iar două zile mai târziu a primit suma de 800 de lei de la femeie, care, ulterior, l-a denunţat.

"În 10 august 2013, cu ocazia exercitării atribuţiilor de serviciu în calitate de medic în specialitatea obstetrică - ginecologie în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» din Braşov, inculpatul Sârbu Ioan i-a pretins martorei denunţătoare, pacientă, suma de 1.000 lei, reiterând pretinderea banilor la data de 12 august 2013, în cuantum de 800 lei, cu scopul de a îndeplini acte privitoare la îndatoririle sale de serviciu referitoare la urmărirea şi supravegherea evoluţiei stării de sănătate a pacientei, care născuse în 6 august“, se arată în comunicat.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Braşov.

Purătorul de cuvânt al Maternităţii Braşov, Valeria Badea, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că unitatea medicală nu a primit nicio înştiinţare oficială în acest sens, dar că, profesional, nu are nimic să îi reproşeze doctorului Sârbu.

"Eu acum aud asta. Nu am fost înştiinţaţi oficial despre acest subiect. Dar când vom primi vreo înştiinţare o să discutăm şi abia apoi putem să spunem ceva. Dar, situaţia în spital este altfel şi mai există şi prezumţia de nevinovăţie. Noi nu avem nimic să-i reproşăm domnului doctor din punct de vedere profesional“, a spus reprezentantul Maternităţii Braşov.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro