Medicul Nicolae Diaconu, de la Spitalul Militar Central, a afirmat că vârsta celor care suferă de diabet a scăzut către persoane de 25 - 30 de ani și chiar de 20 de ani, majoritatea celor care au această afecțiune fiind intelectuali.

"Am observat în ultima perioadă o creștere a incidenței diabetului zaharat la adulți. La nivel internațional se spune că incidența acestuia a crescut cu 7 — 10%, dar, în ultimul timp, cel puțin la nivelul adresabilității secției noastre, cazurile mi se par din ce în ce mai frecvente. A coborât vârsta celor care fac diabet către persoane de 25 — 30 de ani și chiar de 20 de ani. Majoritatea sunt intelectuali, cei care lucrează într-un mediu mai stresant, cu o alimentație dezechilibrată, mese neregulate, un stil de viață mai dezorganizat", a declarat Nicolae Diaconu, potrivit Agerpres.

Medicul a ţinut să precizeze că acei copii care mănâncă dulciuri sunt predispuși la diabet și la obezitate.

"Copiii care mănâncă dulce foarte mult dezvoltă insulinismul. Crește glicemia brusc și atunci forțează stimularea de insulină. Din această cauză unii devin plinuți, chiar obezi. În timp, o insulină cu un nivel crescut duce la instalarea diabetului zaharat insulino-dependent", a explicat medicul.

 

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro