Norme Coca 2023 - 2024

Grupul farmaceutic elvețian Novartis a primit undă verde din partea Uniunii Europene pentru producerea medicamentului Simbrinza, care va fi utilizat pentru tratarea glaucomului, la filiala sa Alcon dedicată oftalmologiei, informează AFP.

Foto: (c) Alex MICSIK/AGERPRES ARHIVĂ

Acest medicament a fost aprobat pentru reducerea presiunii intraoculare crescute la pacienții adulți afectați de glaucom cu unghi deschis sau hipertensiune oculară, pentru care monoterapia este insuficientă, a precizat grupul farmaceutic într-un comunicat.

Deja comercializat în SUA, medicamentul va fi lansat mai întâi în Marea Britanie, în cursul trimestrului al treilea al anului, și apoi pe alte piețe europene, spre sfârșitul acestui an și anul viitor.

Glaucomul face parte dintr-un grup de maladii oculare care afectează aproximativ 60 de milioane de oameni din întreaga lume și reprezintă a doua cauză de orbire, precizează AFP.

AGERPRES/(autor: Constanța Niță, editor: Mariana Ionescu)

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro