Producătorul elveţian de medicamente Novartis a declarat că autorităţile de reglementare europene din domeniul sănătăţii au aprobat un medicament pentru cancerul pulmonar în stadii avansate, care este destinat tratării pacienţilor cu o mutaţie genetică specifică.
Medicamentul, denumit "Zykadia" sau "ceritinib", face parte dintr-o nouă clasă de medicamente cunoscute ca inhibitori ai proteinei ALK sau kinaza limfomului anaplazic (anaplastic lymphoma kinase). Acest medicament fusese aprobat în luna aprilie a anului 2014, în Statele Unite ale Americii.

Acest medicament este conceput pentru utilizarea sa de către pacienţii cu cancer pulmonar cu celule non-mici, care au fost trataţi anterior cu medicamentul Pfizer Xalkori, un alt inhibitor al ALK.

Între doi şi şapte la sută dintre pacienţii cu cancer pulmonar cu celule non-mici au o mutaţie genetică specifică a proteinei ALK, noul medicament fiind adresat remedierii acestei probleme. Adesea, aceste persoane sunt nefumătoare. AGERPRES

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro