Norme Coca 2023 - 2024

O echipă de medici de la Spitalul Xijing, din subordinea armatei chineze, a reușit să implanteze la trei pacienți proteze din titaniu care reproduceau oasele prin noua tehnologie de imprimare în 3D, informează sâmbătă presa chineză, citată de EFE.

În cadrul intervențiilor chirugicale, realizate în cursul acestui an, au fost extrase oasele afectate de tumori canceroase (un omoplat, o claviculă și un pelvis) care au fost înlocuite cu proteze obținute cu ajutorul imprimantei 3D.

Operațiile au avut loc în orașul Xian, potrivit cotidianului China Daily.

Expertul în ortopedie Guo Zheng, care a condus operațiile, a explicat că intervențiile au reușit să înlăture problema — de a înlocui oasele afectate de tumori — care nu poate fi soluționată prin proteze convenționale care de multe ori nu se adaptează corpului pacienților.

Pacienții se recuperează satisfăcător după operație, la mai puțin de două luni după ce au primit implanturile, a spus medicul Guo pentru ziarul chinez.

AGERPRES

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro