Medicii de la cabinetele medicale de familie din Botoşani s-au lăsat păcăliţi de pacienţi. Mai exact, pentru a putea beneficia  de reţete compensate, pensionarii trebuie să aibă un venit de maxim 700 de lei şi să dea o declaraţie pe proprie răspundere precum că nu mai au şi alte venituri, însă nu toţi au procedat aşa. Unii dintre pacienţi aveau un venit lunar peste cel menţionat.

Potrivit reprezentanţilor Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Botoşani, în cadrul controalelor lunare pe care le efectuează la medicii de familie au  fost constatate deficienţe privind eliberarea reţetelor compensate.

„S-a constatat, într-adevăr, că sunt anumite medicamente care nu au fost prescrise corect la nivel de compensate, în funcţie de veniturile pe care le au unii pensionari. Fie nu exista declaraţie, fie acele persoane aveau venituri mai mari decât cele declarate. Am constatat câteva, una-două nu au fost exagerat de  multe, iar sumele imputate medicilor au fost de câţiva zeci de lei”, a spus Costel Lupaşcu, directorul CAS Botoşani. 

De asemenea, şeful CAS Botoşani a mai precizat că majoritatea medicilor de familie cunosc personal toţi asiguraţii şi ştiu dacă obţin sau nu venituri suplimentare. Nu în ultimul rând, directorul a mai menţionat că, după verificările care s-au făcut s-a constatat o scădere a numărului de prescripţii incorecte, de unde ar rezulta că medicii au fost mai vigilenţi în a scrie reţetele compensate. (A.D.)

Sursa: http://www.botosaneanul.ro/stiri/medici-familie-pacaliti-pensionari-retetele-compensate/

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro