Gorj dar şi un poliţist din Târgu-Jiu sunt vizaţi de anchetatori din Vâlcea. Ei sunt suspectaţi că ar fi falsificat mai multe fişe de medicale pentru obţinerea permisului de conducere.

Anchetatorii au emis 16 mandate de aducere pe numele unor medici de familie din judeţul Gorj iar un poliţist din cadrul Biroului Examinări a fost ridicat de mascaţi chiar de pe stradă. Pentru derularea anchetei a fost solicitat sprijinul departamentului Antitero din cadrul MAI dar şi a procurorilor din judeţul Vâlcea.

"Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (P.Î.C.C.J.), împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) efectuează 17 percheziţii pe raza judeţului Gorj, în legătură cu fapte de corupţie săvârşite de mai multe persoane referitor la eliberarea unor documente medicale şi alte înscrisuri necesare pentru obţinerea permisului de conducere, precum şi pentru promovarea probei practice în vederea obţinerii permisului de conducere.

De asemenea, vor fi puse în executare 16 mandate de aducere. În cauză, s-a început urmărirea penală faţă de 2 agenţi de poliţie şi un informatician (personal civil), toţi din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Gorj, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită. Alţii 4 instructori auto şi un intermediar sunt învinuiţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă, în scopul obţineri unor permise de conducere pentru mai multe persoane.

De asemenea, mai sunt învinuiţi 4 medici şi 3 asistente medicale, precum şi fiul unui medic, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi abuz în serviciu în vederea întocmirii unor fişe medicale. Activitatea se desfăşoară cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Române şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală  (A.N.A.F.). De asemenea, în cauză, s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (D.I.P.I.) şi Serviciului Român de Informaţii (S.R.I)", se arată într-un comunicat de presă.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro