Din nou, reţete false decontate în sistemul de sănătate. Reţeaua de farmacişti şi medici a fost descoperită în judeţul Satu Mare. De data aceasta, au fost vizaţi pacienţi cu afecţiuni neurologice, la creier şi sistemul nervos.

Gruparea formată din medici, farmacişti, dar şi angajaţi ai Casei de Asigurări de Sănătate Satu Mare funcţiona încă din anul 2012. Procurorii DIICOT suspectează că medici de familie şi specialişti eliberau reţete pentru afecţiuni neurologice pe numele unor bolnavi sau presupuşi bolnavi. După decontarea reţetelor, banii se întorceau la medici şi farmacişti, prin intermediul unei firme din localitatea Livada.

Procurorii DIICOT au ajuns dis-de-dimineaţă la o farmacie din Satu Mare, dar şi la locuinţele mai multor medici de familie şi specialişti din municipiu. Anchetatorii au descins şi la cabinetele cadrelor medicale de la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Satu Mare.

"Este implicată şi o farmacie cu două puncte de lucru. Nu vă putem da, la acest moment, denumirea ei, însă, pot să vă spun că, din aproximativ 150 de farmacii care există pe raza judeţului Satu Mare, această farmacie beneficia de 20 la sută din totalul sumelor decontate de CAS, fiind o farmacie cu doar două puncte de lucru", a spus Violeta Fotache, purtător de cuvânt DIICOT.

În urma descinderilor, procurorii au sigilat cabinetul şefului Secţie de Psihiatrie de la Spitalul Judeţean Satu Mare şi pe cel al asistentei-şefe. Verificări au fost şi la biroul soţiei medicului şef de la Psihiatrie, care este directoarea adjunctă a Casei de Asigurări de Sănătate din Satu Mare. Anchetatorii au ridicat cutii întregi cu reţele, dar şI calculatoare.

"Au solicitat conducerii CAS Satu Mare să le pună la dispoziţie reţetele pe suport de hârtie cât şi electronic din 2012 până în prezent, pentru specialităţile psihiatrice şi neurologice de la anumite farmacii în relaţie contractuală cu CAS Satu Mare", a spus Marcela Similar, purtător de cuvânt CAS Satu Mare.

Ancheta procurorilor este în plină desfăşurare şi va stabili, după cercetarea documentelor, vinovăţia reţelei decontărilor false din Satu Mare.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro