În Franţa şi Germania au plecat să lucreze cei mai mulţi dintre doctorii români. Pe locul trei se află Marea Britanie. Aproximativ 14.000 de medici români lucrează în afara ţării, arăta un raport al Colegiului Medicilor de la finele anului trecut. Cei mai mulţi, peste 4.000 sunt în Franţa şi tot atâţia au ales să lucreze în Germania. Ïn Anglia, ceva mai puţin – circa 3.000.

Sursa rfi.ro   Autor   Cristina Teacă

Sunt datele oficiale, cifra reală ar putea fi mult mai mare, mulți doctori s-au înscris direct la Colegiul Medicilor din țările unde au ajuns să profeseze. De ce au ales să plece, cât de greu le-a fost să vină în Franţa, cum s-au integrat, cum sunt percepuţi de pacienţi. Sunt întrebări pe care Cristina Teacă le-a adresat unei familii de stomatologi care a decis să renunţe la tot ce avea în Sibiu şi, în ciuda vârstei fragede să îşi deschidă cabinetul lor în Franţa.

 

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro