Mai mulți medici de familie și specialiști au fost sancționați de reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea deoarece au prescris rețete medicale în sistem offline, neavând conexiune la internet, și nu au introdus ulterior rețetele în sistem online.

Mihai Copaci, președintele CAS, spune că medicii au fost înștiințați că au obligaţia să introducă în sistemul informatic toate reţetele electronice prescrise off-line până în ultima zi a lunii în care s-a făcut prescrierea sau cel târziu până la finele trimestrului. Astfel, au fost imputate rețete medicale de peste 3.500 lei la 11 medici de familie, cinci specialiști. Același lucru li s-a întâmplat și câtorva medici din spitalele Adjud, Dumbrăveni și Panciu.

 „Am avut două cazuri în care medicii nu au introdus rețetele în sistem online, dar i-am iertat, fiind vorba de prima abatere. În schimb, celor cărora le-am imputat acum, au repetat greșeala și în al doilea trimestru din acest an, așa că au fost sancționați. Ei au obligaţia să introducă în SIUI toate reţetele medicale electronice prescrise off-line până cel târziu în ultima zi a fiecărui trimestru şi în conformitate cu prevederile legale prevăzute în contractul cadru, care precizează că în cazul în care nu se respectă această obligaţie se reţine o sumă egală cu contravaloarea prescripţiilor medicale neintroduse în sistem, prescrise şi eliberate în cadrul trimestrului”, a spus Copaci.

La astfel de sancțiuni sunt predispuși toți medicii care nu validează în sistemul informatic unic integrat (SIUI) rețetele eliberate pacienților.

 

 Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro