O misiune medicală franceză, specializată în arsuri, a ajuns în această noapte la Bucureşti, ca să ajute autorităţile române în tratarea răniţilor.

Echipa va fi condusă de Vincent de Broucker şeful secţiei de arşi a Spitalului Regional din Lille şi de profesorul Marc Chaouat secretarul-general al Societăţii Franceze pentru Studierea şi Tratarea Arsurilor. Doctorii s-au întâlnit deja cu secretarul de Stat Raed Arafat.

Potrivit unui mesaj postat de pagina de internet a Ambasadei Franţei, medicii vor purta discuţii şi despre un proiect demarat în 2013, care prevede realizarea, cu finanţare europeană şi de la Banca Mondială, a patru centre specializate în tratarea arsurilor grave.

De asemenea, două echipe de medici din Israel au venit în Bucureşti încă de sâmbătă pentru a ajuta în acţiunea de salvare a răniţilor.  

 

Sursa

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro