Sursa mobile.hotnews.ro

Medicii afirma ca au tot mai putini bani pentru ingrijirea bebelusilor nascuti prematur si sunt nevoiti sa taie din bugete, de la medicamente pana la sapun, potrivit unui reportaj TVR . Ziaristii de la televiziunea nationala au cerut ministerului Sanatatii sa spuna cati bani au fost alocati pentru tratarea bebelusilor de doar cateva sute de grame dar oficialii ministerului au ales tacerea.

In 2016, medicii care lucreaza in sectia de terapie intensiva de la Spitalul Marie Curie au primit 3 milioane de lei pentru ingrijirea bebelusilor nascuti prematur. Anul acesta, ministerul le-a dat de trei ori mai putin.

In sectiile de terapie intensiva sunt internati bebelusi care au grave malformatii sau care au doar cateva sute de grame. In medie, ei raman spitalizati o luna, iar costul tratamentelor este cuprins intre 2.000 si 100.000 de euro pentru fiecare mic pacient, potrivit postului public de televiziune.

Citeste mai departe

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro