Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Inevitabilul s-a produs!

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), dr. Gheorghe Borcean, a fost nevoit să recunoască în ceasul al 12-lea ilegalitatea produsă la nivelul CMR, la alegerile pentru un nou mandat. Comisia Electorală Centrală a invalidat alegerile sâmbătă după-amiază, însă parţial!

Totul a fost o bătaie de joc la adresa medicilor corecţi, a fost o bătaie de joc la adresa unei organizaţii profesionale din România, aşa că reacţiile medicilor sunt extrem de dure. „Legea a fost încălcată de la cap la coadă la recomandarea conducerii Colegiului”, spune, revoltat, conf. univ. dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar urgenţe.

Afirmaţiile sale nu sunt întâmplătoare, ci bazate pe dovezi, dovezi pe care cotidianul nostru le-a prezentat în ediţiile trecute. „Deşi conform Legii nr. 95/2006 cei care au mai avut două mandate succesive nu aveau voie nici măcar să candideze, înscrierea candidaturii a fost acceptată de comisiile electorale locale în urma unei informări venite de la nivel central.

Mai precis, de la Consiliul Naţional al CMR, semnată de preşedinte şi vicepreşedinte. Şi asta, în ciuda avertismentelor privind legalitatea venite de la CEC.

Alegerile s-au desfăşurat în ilegalitate, participarea celor cu două mandate fiind uşor de identificat în baza declaraţiilor pe proprie răspundere făcute de toţi candidaţii.

De aceea, CEC a refuzat să valideze alegerea ilegală a celor care aveau deja două mandate succesive”, scrie conferenţiarul.

Preşedintele CMR a fost nevoit să recunoască azi acest „proces electoral ratat”, dar vine cu o nouă şmecherie, nelegală şi neregulamentară, invalidarea parţială a acestor alegeri deşi este evident că toate ilegalităţile impun anularea acestui scrutin şi demisia celor care au decredibilizat CMR, atenţionează medicul.

„Nimeni nu este mai presus de lege. Nici măcar conducerea CMR“, adaugă medicul.

Conferenţiarul, alături de alţi doctori, cer instituţiilor statutului să se autosesizeze. În ediţiile trecute ale ziarului nostru puteţi vedea toate documentele care arătau ilegalitatea alegerilor CMR, dar şi atenţionările avocaţilor, inclusiv ale avocatului organizaţiei profesionale. Vă vom prezenta şi reacţii ale medicilor constănţeni!

 

Sursa Logo Telegraf Online

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro