Medicii care au obținut diploma de studii în Republica Moldova vor putea profesa în România. Normele privind recunoașterea diplomelor, a certificatelor și a titlurilor de medic specialist, eliberate de un alt stat terț au fost publicate recent în Monitorul Oficial al României, scrie e-sanatate.md.

Sursa realitatea.md

Totuși, potrivit sursei citate, există câteva condiții care trebuie îndeplinite pentru a putea practica medicina pe teritoriul României.

Astfel, formarea de medic specialist a persoanei străine care solicită recunoașterea trebuie să se fie  efectuată în condiții similare de studiu și practică medicală celor din România.

Totodată, titlurile oficiale de calificare ca medic specialist trebuie să fie eliberate de autoritatea desemnată în temeiul actelor normative în vigoare în statul pe teritoriul căruia a avut loc formarea, în cazul nostru, USMF Nicolae Testemițanu și Ministerul Sănătății.

Solicitările de recunoaștere a diplomelor vor fi analizate de către membrii unei comisii speciale și vor fi aprobate de Ministerul român al Sănătății. 

Autoritățile române urmează să ofere un răspuns solicitantului în decurs de 90 de zile de la data înregistrării dosarului complet.

 

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro