Norme Coca 2023 - 2024

Medicii din spitale şi din ambulatoriile de specialitate din mai multe judeţe s-au aflat luni, 21 martie, în grevă japoneză. Purtarea pe braţ a banderolei albe a fost o acţiune simbolică de protest faţă de condiţiile actuale din sistemul românesc de sănătate. În semn de solidaritate cu colegii lor, medicii de familie din Galaţi s-au aflat şi ei în grevă japoneză.

La sfârşitul săptămânii, însă, reprezentanţii medicilor de familie din toată ţara au anunţat că se vor întâlni la Bucureşti, pentru a decide dacă semnează sau nu actuala formă a Contractul-cadru valabil pentru anii 2016-2017.

„Contractul-cadru care trebuie să intre în vigoare de la 1 aprilie este umilitor, atât pentru medicii de familie, cât şi pentru pacienţi. Medicina de familie a primit un buget mai mic decât anul trecut, în condiţiile în care toate cheltuielile cu utilităţile au crescut. În cazul în care nu se va ajunge la niciun rezultat, medicii de familie din toată ţara sunt hotărâţi să nu semneze acest Contract-cadru, care presupune şi mai multă birocraţie decât oricum avem în prezent”, a precizat dr. Dumitru Mărăşescu, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie Galaţi.

Pe lângă condiţiile prevăzute de noul Contract-cadru, medicii sunt nemulţumiţi şi de modul în care funcţionează sistemul informatic al cardului de sănătate. „Blocajele platformei informatice sunt atât de dese, încât nu putem să ne desfăşurăm activitatea aşa cum ar trebui, totul spre nemulţumirea noastră şi a pacienţilor”, a adăugat dr. Mărăşescu.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro