Norme Coca 2023 - 2024

Medicii de familie din judeţul Mureş sunt într-o situaţie dificilă. Casa Naţională de Asigurări le impută sume uriaşe de bani din cauza unor lacune legislative.

Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie a depus un memoriu la Casa Naţională de Asigurări fiindcă banii imputaţi doctorilor nu au la bază vreo fraudă comisă de aceştia, ci legislaţia ambiguă.

Medicii de familie ar trebui să returneze banii pentru reţetele prescrise pacienţilor internati, care altfel nu şi-ar putea primi, în spital, tratamentul medicamentos pentru bolile cronice de care suferă. Spitalul le asigură doar tratamentul pentru afecţiunea pentru care au fost internaţi. În plus, medicii de familie au fost găsiţi ţapi ispăşitori şi pentru pacienţii cu pensii sub 700 de lei, cu alte venituri nedeclarate. Legea îi obligă practic pe adepţii lui Hippocrate să devină "organ fiscal", a transmis corespondentul TVR.

 

Pacienţii cu venituri mai mici de 700 de lei au dreptul la medicamente compensate şi alte beneficii. Îi aduc, în schimb, medicului de familie talonul de pensie şi dau o declaraţie pe propria răspundere că nu au alte venituri. Unii dau declaraţii mincinoase, medicii îi cred pe cuvânt, iar acum au de plătit oalele sparte.

 

Pacienţi cu pensie sub 700 de lei oare nu se simt jigniţi când merg la medicul de familie, acesta însă înainte să le prescrie reţeta îi întreabă ce venituri ai, a spus preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, Remus Şipoş.

Medicilor de familie le sunt imputate şi reţetele eliberate bolnavilor internaţi în spital, deşi unii au ajuns pe patul de spital fără bilet de trimitere parafat de ei. O persoană care are diabet, spre exemplu, dar a fost internată fiindcă are o fractură, nu va putea beneficia de medicamentele din spital pentru diabet.

Medicul curant de pe o secţie ce vină poate să aibă el că secţia nu asigură medicaţia cronică a pacientului care are altă afecţiune decât cea specifică secţiei respective, mai spune preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie.

Medicii de familie au găsit o soluţie. Ei propun încheierea unui contract între pacient şi Casa de Asigurări de Sănătate.

Sursa

Pe banii mei, vreau contract de sanatate !

ASIGURĂRI SOCIALE DE SĂNĂTATE- le plătim toți!

Le plătim unui SINGUR asigurator: Casa Națională de Asigurări de Sănătate(CNAS).
Le plătim, pentru că asta ne cere legea.
Avem și alte asigurări: RCA, CASCO, pentru terenuri și imobile.Pentru toate  avem încheiate contracte individuale cu asiguratorul.Numai pentru asigurarea de sănătate NU AVEM UN CONTRACT.
Pentru CNAS este suficient să ne ia banii. Nu știm pentru ce  plătim contributia la FNUASS. Nu știm care sunt serviciile medicale asigurate. Nu știm care ne sunt drepturile. Nu știm care ne sunt obligațiile.
Dacă vreți să știți care vă sunt drepturile si obligațiile de asigurat în sistemul public de asigurări sociale de sănătate, dacă vreți să știți EXACT ce servicii vi se oferă în schimbul sumei pe care o plătiți lunar sănătății, cereți elaborarea contractului de asigurări!
 
Cereți contractul, semnați petiția!

 

 

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro