Ea a precizat că astfel de nereguli nu pot fi imputate medicilor de familie, care nu au atribuții în domeniul fiscalizării.
"Medicul de familie nu e organ fiscal, să i se impute aceste rețete. Nu e obligația noastră, nu suntem organ fiscal și în niciun caz nu avem vreo legătură cu această problemă. Curtea de Conturi, de altfel, a imputat caselor de asigurări, nu medicilor de familie și nici altor doctori, este problema caselor să rezolve această problemă. Să plătim noi acele medicamente pe care medicii le-au prescris corect în baza unor drepturi legale ale pacienților și pentru o patologie reală și corectă evident nu e normal", a adăugat Rodica Tănăsescu.
Ea a reamintit că și spitalele se confruntă cu situații deosebite, în care pacienții figurează ca fiind internați, dar de fapt stau acasă și vin periodic la analize.
"La fel s-a întâmplat și se întâmplă în continuare pentru pacienți care figurau internați, dar fie erau internați ambulator ori erau într-o fișă de internare continuă pentru, de exemplu, cure de citostatice ori pentru paliație și ei figurau internați, dar se duceau la câteva săptămâni o dată în spital pentru cura respectivă și în rest stăteau acasă", a mai afirmat Tănăsescu.
Președinta SNMF, Rodica Tănăsescu, a participat vineri la Conferința de lansare a campaniei ''Spune ce ai pe inimă'', prima campanie de informare pentru depistarea precoce a fibrilației atriale.