Medicul pediatru Aurel Tinca, de la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean,  a adus critici la adresa medicilor de familie botoşăneni şi activităţii acestora. El spune că sunt medici care iau bani frumoşi de pe centrele de permanenţă, însă activitatea acestora acolo nu există. Tinca consideră că Direcţia de Sănătate Publică ar trebui să facă controale mai dese în aceste centre.

Centrele de permanenţă sunt finanţate solid, dar nu-şi fac în niciun caz datoria pentru scopul pentru care au fost înfiinţate. Şi în situaţia cea mai nobilă în care este acolo cineva, nu face decât să sune după salvare şi să trimită pacientul la spital. Face acelaşi lucru pe care îl face maică-sa. Cu alte cuvinte, ori ar trebui să fie funcţionalizate, ori să le desfiinţeze“, a spus Tinca.

El susţine, de asemenea, că medicina de familie ar trebui să facă profilaxie, educaţie sanitară, medicină socială, însă, din păcate, spune Tinca, 90% din activitatea medicinei de familie este medicina curativă, iar proporţia ar trebui să fie inversă, în mod normal.

Sunt 40-50 de consultaţii la un medic de familie după reţetă, după hipertensiune“, a adăugat medicul pediatru.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro