(19 noiembrie, ora 16:30) Medicii de familie din cele opt dispensare ale municipiului Piatra-Neamţ au depus, marţi, o petiţie la Prefectură prin care contestă creşterea redevenţei pentru cabinetele medicale.

Potrivit prefectului George Lazăr, medicii de familie contestă o hotărâre a consiliului local Piatra Neamţ luată pe baza unui raport de evaluare în care clădirile vechi ale dispensarelor sunt comparate cu imobilele noi, în proprietate privată destinate activităţilor comerciale.

Astfel, de la 1 euro pe metru pătrat, redevenţa a fost crescută la 50 de euro pe metru pătrat, anual.

'În ceea ce priveşte clădirile dispensarelor, trebuie să avem în vedere că acestea au o destinaţie medicală şi nu una comercială, iar un act medical de calitate trebuie să se realizeze în condiţii adecvate. Atunci când există mijloace prin care putem sprijini activitatea medicilor, trebuie să le folosim. Petiţia primită o vom înainta Primăriei Piatra Neamţ, în vederea analizării aspectelor semnalate, sperând într-o soluţionare obiectivă', a declarat, pentru AGERPRES, prefectul George Lazăr.

Medicii de familie au ameninţat că, dacă petiţia lor nu va fi soluţionată favorabil, în sensul diminuării redevenţei şi stabilirii uneia noi prin negocieri, vor majora taxele de consultaţii. În semn de protest, medicii susţin că vor oferi aceste consultaţii în curtea primăriei.

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro