Norme Coca 2023 - 2024

Medicii de familie din județul Botoșani au început să ofere servicii medicale pe baza cardului național de sănătate. Potrivit reprezentanților Casei Județene de Asigurări de Sănătate, peste 15.000 de carduri au fost până acum activate, din cele 250.000. Costel Lupașcu, președintele CAS Botoșani, a declarat că toți furnizorii de servicii medicale din județ s-au dotat cu cititoare de carduri.

Dacă până în decembrie 2015 o persoană nu are nevoie de niciun serviciu medical, atunci nu-l activează. După data de 1 mai, dacă sunt carduri blocate să vină și să le deblocheze la Casa de Asigurări de Sănătate. Dacă sunt persoane care nu au primit cardul, ele au nevoie de adeverința înlocuitoare și trebuie să vină la noi pentru a face o solicitare în scris. Noi trimitem solicitarea lor la București pentru a li se tipări cardul. Până la intrarea în posesie a cardului, ei vor primi de la noi o adeverință, un înlocuitor de card, valabilă trei luni. Mai primesc o adeverință provizorie și femeile gravide neasigurate sau persoanele care au card dar fie din motive personale și independente de voința lor, s-a furat ,deteriorat, pierdut, fac cerere în scris și contra sumei de 15 lei se face alt card”, a spus Costel Lupașcu.

La nivelul județului Botoșani au fost distribuite peste 95% din cele 248.000 carduri primite. De la 1 mai, serviciile medicale vor fi oferite doar pe baza cardurilor de sănătate.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro