Norme Coca 2023 - 2024

Sute de pacienţi din Cluj au rămas fără medicamente gratuite şi bilete de trimitere, după ce medicii de familie au fost anunţaţi de Casa de Asigurări de Sănătate că le încetează contractele.

Motivul pentru care Casa de Sănătate Cluj a încetat contractele cu medicii de familie este acela că în 6 luni ei nu au reuşit să înscrie pe liste 700 de pacienţi.

"Consideram aceasta clauza un pic pretentioasa, avand in vedere ca ne adresam unei populatii care a venit in zona Floresti si este inca in asezare", a declarat un medic de familie din localitatea Floreşti.

medic spital suparat

Decizia reprezentanţilor Casei de Asigurări i-a revoltat pe oameni.

"Facem un apel disperat. M-am necajit foarte tare cand am auzit ca nu putem beneficia de retete", a declarat un pacient.

"Am venit sa protestam fata de casa de asigurari. O anomalie ca in termen de 24 de ore sa desfiintezi activitatea unui medic de familie", spune un alt pacient.

Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate spun că medicul nu a respectat clauzele din contract, însă pacienţii pot alege să se înscrie la alt doctor.

"Comisia paritara a stabilit un nr minim de 700 de asigurati in cazul medicilor de familie nou intrati in sistem", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate Cluj.

Dacă nu vor fi ajutaţi de Casa de Asigurări de Sănătate, pacienţii sunt hotărâţi să facă plângeri la Ministerul Sănătăţii.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro