Norme Coca 2023 - 2024

Cardurile naţionale de sănătate returnate de Poşta Română vor putea fi ridicate de asiguraţi de la medicii de familie începând de săptămâna viitoare.

Mesaj SNMF

Mesaj SNMF cu privire la distribuirea de carduri de sanatate!

Dragi colegi,

Desi legea e foarte clara in acest moment, sunt unele case de asigurari judetene care inca incearca sa determine medicii de familie sa distribuie cardurile de sanatate. Acest lucru inseamna pasarea responsabilitatii catre medici, contrar legii.

Click aici pe link pentru a citi care este suportul legal!

 

Potrivit unui protocol încheiat între Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Sibiu şi medicii de familie aflaţi în relaţie contractuală, cele peste 22.000 de carduri returnate de Poşta Română vor putea fi preluate de asiguraţi de la medicii de familie.

Practic, vorbim despre aproape 10 % din numărul total de carduri de sănătate emise pentru locuitorii judeţului Sibiu.

Maria Vlădescu, din partea Casei Judeţene de Asigurări Sibiu:

În judeţul Sibiu, un număr de 267.761 de persoane au intrat în posesia cardului. 24.265 de carduri au fost returnate de către Poşta Română instituţiei noastre. În urma discuţiilor purtate de către reprezentanţii instituţiei noastre cu medicii de familie aflaţi în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate, o mare parte dintre aceştia vin în sprijinul asiguraţilor şi sunt de acord ca acţiunea de redistribuire a cardurilor naţionale de sănătate să se desfăşoare prin intermediul cabinetelor de medicină de familie pentru asiguraţii înscrişi pe listele acestora.”(Maria Vlădescu)

Potrivit Loredanei Piloff, preşedinta Asociaţiei medicilor de familie Sibiu, decizia nu a fost una impusă, ci benevolă. Ea precizează faptul că în cazul în care un pacient nu va găsi cardul la medicul de familie, atunci va trebui să se întoarcă la Casa de Asigurări de Sănătate. Loredana Piloff:

Ideea este că acele carduri care nu au fost distribuite există şi vor exista întotdeauna la Casa de Asigurări. Bineînţeles că nu este motiv de panică pentru pacienţi, fiindcăsistemul nu impune încă folosirea cardului, decât probabil în cursul lunii următoare.” (Loredana Piloff)

În ceea ce priveşte cititoarele de carduri, Loredana Piloff a mai precizat faptul că majoritatea medicilor de familie din judeţ deţin deja aceste aparate.

 

Cristi Florea

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro