Intre 13-14 octombrie, are loc la Oradea Medical Forum, manifestare stiintifica dedicata medicilor de familie si organizata in parteneriat cu Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF).

Pe agenda Medical Forum Oradea se afla subiecte de actualitate specifice medicinei primare. Pe parcursul celor doua zile, medicii de familie bihoreni vor avea ocazia sa dezbata problematici referitoare la pachetul de servicii medicale de baza, noua lista de medicamente compensate si gratuite, cardul de sanatate, dar si relatia cu Casa de Asigurari de Sanatate.

“Medical Forum este o manifestare de suflet pentru medicii de familie. De ani buni transmitem cu rigurozitate colegilor nostri mesaje de imagine, de profesionalism si de solidaritate in toate oraaele importante ale tarii. Ne ocupam cu atentie de profesie, de organizatiile noastre, dar si de problemele practice - legislative si contractuale, de care ne lovim in fiecare zi in cabinetele noastre. Medical Forum un eveniment special care ne ofera anual prilejul sa fim impreuna si sa aducem la zi problemele noastre”, declara dr. Rodica Tanasescu, presedintele SNMF.

Programul stiintific al Medical Forum Oradea va fi moderat de preaedintele Societatii Nationale de Medicina Familiei, dr. Rodica Tanasescu. Printre speakerii care au dat curs invitatiei se numara dr. Eva Monica Vajda, presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bihor; prof. dr. Florian Bodog, decanul Facultatii de Medicina si Farmacie Oradea; dar si dr. Ionut Gheorghe, presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Bihor.

Tematica Medical Forum 2014 va cuprinde trei noi componente ce vizeaza subiecte de actualitate pentru specialitatea de medicina familie din Romania. Astfel, editiile din acest an vor pune accentul pe subiecte care vizeaza ‘Preventia primara, secundara si tertiara in activitatea medicului de familie’. De asemenea, specialistii vor aduce in discutie aspecte privind ‘Managementul bolnavului cronic in cabinetul medicului de familie’, dar si noutati in ceea ce priveste ‘Ghidurile si protocoalele terapeutice’.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro