Norme Coca 2023 - 2024

Medicii de familie din judetul nostru se pregatesc pentru implementarea dosarului electronic al pacientului. Acesta va intra in vigoare din septembrie, insa, de anul trecut, 60 de medici participa experimental la acest proiect. Presedinta Asociatiei Medicilor de Familie din Arges, Mariana Bosneag, ne-a spus că a selectat, anul trecut, cei 60 de medici, iar saptamina viitoare, va fi organizata o sedinta la Bucureşti, in care se vor afla detalii despre acest proiect.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Argeş a solicitat medicilor de familie să facă demersurile necesare şi să ia legătura cu furnizorul aplicaţiei de software pentru interconectarea aplicaţiei de medicină de familie cu platforma CNAS.

Nu vor fi platiti pentru introducerea datelor

Mariana Boşneag ne-a spus că s-a luat legătura cu furnizorul aplicaţiei, dar că nu se poate opera în sistem pînă în septembrie. „Ne vom întîlni cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi vom discuta despre acest subiect. Dosarul electronic va cuprinde bolile cronice ale pacientului, reţetele medicale, biletele de trimitere etc.
Se doreşte să se ţină o evidenţă strictă a oricărui act medical, fiindcă sînt pacienţi care vor cîte 7 bilete de trimitere la 7 cardiologi şi nu este normal aşa ceva. Medicii de fa-milie care participă la proiectul pilot nu vor fi plătiţi pentru introducerea datelor în dosarul electronic. Am dus muncă de lămurire să conving 60 din cei 364 de medici de familie cîţi avem în Argeş. Este muncă în plus, iar condiţia a fost să ştie să opereze în calculator şi să lucreze singuri programul, întrucît e vorba de confidenţialitatea datelor şi de evitare a posibilelor erori“, ne-a precizat Mariana Boşneag.
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Argeş a solicitat medicilor de familie să facă demersurile necesare şi să ia legătura cu furnizorul aplicaţiei de software pentru interconectarea aplicaţiei de medicină de familie cu platforma CNAS.

I.Şutan  Foto: I.Tudor

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro