de

Pacienţii care au fost programaţi la medicii de familie pentru vineri, 1 aprilie, şi luni, 4 aprilie, pentru consultaţii, prescrierea de medicamente compensate şi gratuite, trimiteri la medicii specialişti sau la analize medicale sunt reprogramaţi după data de 4 aprilie. Secretarul general al Colegiului Medicilor Suceava, dr. de familie Irina Badrajan, ne-a declarat, ieri, că nici unul dintre medicii de familie din judeţ nu are semnate actele adiţionale la contractul-cadru cu Casa Asigurărilor de Sănătate (CAS) Suceava. Motivul este foarte simplu: invitaţia pentru semnarea actelor adiţionale a fost transmisă de CAS Suceava târziu, în după-amiaza zilei de 31 martie a.c., şi nu este timpul fizic necesar ca cei 290 de medici de familie care îşi desfăşoară activitatea în judeţ, să meargă la CAS pentru a semna documentele.

”Nu vrem să mai semnăm retroactiv actele deoarece asta este ilegal. Prelungirea termenului de semnare a actelor adiţionale, de la 1 aprilie până în 30 iunie, ne-a fost anunţată joi după-amiază. Acţiunea noastră este una de avertisment; vrem să ne facem auziţi şi în contract să se facă modificări care ne sunt utile. De ani de zile noi, medicii de familie, suntem chemaţi la consultări, nu la negocieri, ceea ce nu este admisibil pentru parteneri de contract”, a declarat dr. Badrajan.

Ea face apel la înţelegere din partea pacienţilor, explicând că medicii vor fi în cabinete şi vor asigura urgenţele, dar consultaţiile gratuite şi celelalte servicii medicale prevăzute în contractul cu CAS sunt reprogramate. ”Vrem să înţeleagă foarte clar, nu refuzăm pacienţii, ci îi reprogramăm”, a precizat dr. Badrajan.

Sursa

Citeste intreg articolul AICI

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro