Sistemele informatice care nu funcţionează pentru anumite perioade de timp şi neclarităţile legislative sunt principalele probleme pe care le întampină medicii de familie, iar rezolvarea acestora înseamnă un timp mai scurt alocat îngrijirii pacienţilor, potrivit Rodicăi Tănăsescu, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF).

Autor Georgiana Mihalache  Sursa zf.ro

"În ceea ce ne priveşte, sunt obstacolele pe care le generează sistemele informatice care funcţionează prost. La ultima întalnire de consultări, am solicitat Casei Naţionale ca aceste sisteme informatice să funcţioneze bine, dar să ofere şi informaţiile necesare în aşa fel încat să degreveze actul medical de o parte birocratică şi să ofere mai mult timp pacientului", a spus Rodica Tănăsescu. Aceasta a arătat că problemele menţionate sunt comune şi în ambulatoriul de specialitate, în spitale sau laboratoare, însă acolo impactul este mai mic pentru că pacientul stă mai mult timp. "Nu considerăm firesc să luăm declaraţie de la pacient că are venituri numai din pensie şi că pensia lui este sub 700 de lei. Nu este normal, noi nu suntem organ fiscal. (...) Sau să-i cer tot timpul certificatul de handicap sau de altă natură. Nu este treaba medicului", a mai spus Tănăsescu.

citeste-mai-departe

"Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
Michel de Montaigne
"Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
admin@amfms.ro