Norme Coca 2023 - 2024

Medicii de familie din judeţul Covasna amenință că nu vor semna noua variantă de contract cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate. Motivul: ei sunt nemultumiți că noul contract limitează numărul de consultaţii gratuite pe care le pot acorda într-o zi la numai 20. Doctorii spun că prevederea este discriminatorie, iar unii ameninţă chiar cu plecarea în străinătate.

--:--

Mulţi dintre cei 108 medici de familie din Covasna spun că, în prezent, au între 40 şi 50 de consultaţii pe zi. Ei se tem că pacienţii care vor fi nevoiţi să achite o taxă, pentru că nu sunt printre cei care beneficiază de cele 20 de consultaţii gratuite din ziua respectivă, vor pleca la alt medic de familie, mai puţin solicitat.

În plus, spun doctorii, aceşti pacienţii nu vor mai avea dreptul la trimiteri ori rețete gratuite sau compensate, ceea ce constituie o discriminare. Medicii de familie din judeţul Covasna mai atrag atenţia că noul contract cadru propus de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu mai prevede trierea pacienţilor după gravitatea cazurilor, prioritate urmând să aibă primii înscrişi la consultaţii.

Sursa

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro