Vin cardurile de sănătate, dar nu există cititoare pentru ele. Medicii de familie nu se grăbesc să cumpere aceste dispozitive pe cheltuială proprie. Autoritățile le răspund însă că efortul financiar nu e prea mare, având în vedere deconturile de la CAS. 

Toți furnizorii de servicii medicale trebuie să-și cumpere în perioada următoare cititoare de card. Odată ce pacientul ajunge la cabinet cu cardul, acesta va fi trecut prin dispozitivul din cabinetul medicului. Medicii trebuie să achiziționeze cititoarele pe cheltuială proprie, putând alege între două modele: cu sau fără tastatură.

„Toți furnizorii de servicii medicale vor trebui să-și facă rost de cititoare de card în perioada imediat următoare. Li s-a adus la cunoștință și sperăm să nu fie nicio problemă. Au nevoie de 3.500 de lei  să-și cumpere 10 cititoare de card”, a arătat președintele Casei de Asigurări de Sănătate Maramureș, Viorel Deghid.

Cardul de sănătate poate fi folosit atât la medicul de familie, cât și la un specialist sau în spitale.

„La medicii de familie nu cred că pot fi probleme legate de procurarea unui cititor de card de 350 de lei, când deconturile cu noi sunt de peste 100 de milioane lei vechi  sau chiar mai bine”, a punctat Deghid.

Odată ajunse cardurile la beneficiari, serviciile medicale vor fi validate și decontate doar în baza acestora. Practic, fiecare asigurat care se prezintă la medic va trebui să aibă asupra sa cardul de sănătate.

 

Cititor certificat pentru cardurile de sanatate din Romania oferit acum de 3M – Provus

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro