Norme Coca 2023 - 2024

O parte dintre medicii gorjeni încă nu emit rețete electronice.

Declarația îi aparține chiar președintelui Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Daniel Bondoc. Acesta susține că o parte dintre medicii specialiști din cadrul Spitalului Județean nu emit încă rețete electronice, iar motivul ar fi unul care ține de comoditate.

,,Printre problemele pe care le vom discuta în perioada următoare se numără și una semnalată de către medicii de familie. Potrivit acestora, foarte mulți medici specialiști din spitale, mă refer la Spitalul Județean, unde sunt cei mai mulți medici, nu eliberează rețete electronice la eliberarea din spital a bolnavilor.

Acest lucru se întâmplă probabil din comoditate. Se trimit bolnavii către medicii de familie cu scrisori medicale, dar, conform legislației, medicul de familie nu are voie să elibereze prima rețetă în anumite cazuri și practic se va ajunge ca la următoarele controale să li se impute medicilor de familie medicamentele respective, ceea ce nu este corect”, a spus Daniel Bondoc.

Sursa

 • Newsletter

 • Medical Forum Targu Mures 24-25 aprilie 2024
  (Eveniment cu prezenta fizica) • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

 • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

 • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
  Michel de Montaigne
  "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
  admin@amfms.ro