Norme Coca 2023 - 2024

Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România a luat la cunoștință cu satisfacție de aprobarea Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 2/2014 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, în forma în care a fost adoptată prima oară de Parlamentul României, înlăturând astfel obiecțiile Preșidenției.

CMR

În acest moment, Ordonanța 2/2014 nu mai poate fi respinsă și trebuie să fie promulgată în forma sa inițială.

Colegiul Medicilor din România mulțumește celor 80 de senatori și 287 de deputați, care au înțeles că profesia medicală este una liberală și că medicii nu pot fi asimilați cu funcționarii publici.

Colegiul Medicilor din România consideră că este un mesaj care va perceput pozitiv de către corpul profesional al medicilor într-un moment în care asistăm la un exod al medicilor în străinătate, datorat și faptului că nu li se protejează independența în realizarea actelor profesionale.

Este un prim indiciu semnificativ, dar în continuare mai trebuie adoptate acte legislative care să consolideze poziția medicului și să apere interesele pacientului.

Colegiul Medicilor din România își manifestă deschiderea pentru a continua pe acest drum benefic pentru întreaga societate.

 

Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România

Sursa

 

 

 

 

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro