Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Pentru că lipsurile din sistemul sanitar îi împiedică să-și practice meseria în condițiie decente, peste 20 de tineri medici și mediciniști cer printr-o scrisoare deschisă, trimisă Ministrului Sănătății, îmbunătățirea condițiilor de studiu și de practică a medicinei în România. Altfel, nu se poate reduce exodul masiv al cadrelor medicale. În ultimii 10 ani, peste 40.000 de angajați din sistemul de sănătate au plecat din țară, în căutarea unui trai mai bun în Occident.

Sursa libertatea.ro

Organizația ActiveWatch a depus, marți, la Ministerul Sănătății, o scrisoare deschisă, intitulată  „Medicii nu sunt nomazi”. Documentul redactat de peste 20 de tineri medici și studenți la Medicină prezintă principalele schimbări care ar trebui realizate în sistemul medical din România pentru a reduce exodul masiv al cadrelor medicale în străinătate.

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro