Medical Forum Targu Mures 22-23.03.2023

Aproape 20 de oameni, mulți dintre ei doctori membri ai Sindicatului Independent al Medicilor din Buzău, s-au adunat în Piața Victoriei din Capitală, pe trotuarul de vizavi de Guvern, din fața Muzeului Antipa. Au pancarte pe scrie, mare, „Demisia în bloc”!

 

Colegilor, fraților doctori din Capitală, veniți la protest în fața Guvernului! Provincia vă fi prezentă!!! Chiar sunteți mulțumiți și fericiți toți medicii din spitalele publice din Capitală? Am îndurat prea multe umilințe!!! A sosit momentul să ridicăm frunțile cu demnitate! Unitate și demnitate, Doamnelor, Domnilor Doctori! Pentru zilele și nopțile pierdute învățând! Pentru tinerețea pierdută tocind filele cursurilor! Pentru demnitatea și prestanța profesiei noastre! În fata Guvernului! La protest! Să ne regăsim!!!”, acesta este mesajul postat de unul dintre combatanți, care semnează, simplu, „Un medic din România“.

Deocamdată la protest sunt aproape 20 de oameni, dar manifestarea are aprobare până la ora 18.00 obținută de scriitorul Laurian Stănchescu, cel care de ani de zile se luptă să aducă osemintele lui Constantin Brâncuși în România.

 

Sursa

Din pacate

Calitatile medicilor, adevarata piedica in „Revolta halatelor albe”

...............

Drept pentru care, bine ar fi ca la următoarea acțiune revendicativă să nu se mai erijeze niciunul dintre ei în lider, să nu mai apară niciunul pe la televizor, în media, în general. Să-și angajeze, în schimb, o mare casă de avocatură și o puternică firmă de „relații publice”. Prima să le elaboreze, în termeni clari, juridici și economici, cererile și doleanțele și, ulterior, să le negocieze în numele lor. A doua, să comunice opiniei publice și factorilor decizionali în mod unitar, convingător și persuasiv aceste doleanțe, precum și stadiul realizării lor. Altfel, medicii, de unii singuri, nu vor trece niciodată de stadiul ciorovăielilor de la un raport de gardă, în care mai să se încaiere pe tema numărului ideal de scaune care trebuie așezate în sala de așteptare: trei sau cinci?

 

 

  • Newsletter


  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati chirurgicale

  • Centrul Medical NOVA VITA TgMures Specialitati medicale

  • "Sănătatea e darul cel mai frumos şi mai bogat pe care natura ştie să-l facă."
    Michel de Montaigne
    "Un sistem de medicină de familie foarte bine pus la punct, cu medici bine pregătiţi si informati va face ca pacienţii să nu fie nevoiţi să se ducă la spital cu orice afecţiune minoră". Tony Mathie, președintele WONCA Europe
    admin@amfms.ro